Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης οι κάτοικοι των Τσουκαλεΐκων στην Πάτρα υποδέχθηκαν την κλαπείσα προ ημερών λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Το θαυμαστό είναι ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, επέστρεψε τη λειψανοθήκη κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν τιμητικά και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια τη λειψανοθήκη, την οποία παρέδωσε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μαζί με τους αστυνομικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση κλοπής του Ιερού Ναού.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου πληροφορούμενη την ευχάριστη είδηση, από την Αθήνα που βρίσκεται λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ρίγη συγκίνησης με κατέκλισαν μαθαίνοντας ότι βρέθηκε η λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους, που είχε κλαπεί. Με τη βοήθεια του Θεού και την μεθοδικότητα και ικανότητα της Αστυνομίας, η λειψανοθήκη βρέθηκε και επέστρεψε στο ναό την παραμονή εορτής του Αγίου και μάλιστα την ώρα του Εσπερινού. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους αξιωματικούς και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που για ακόμη μία φορά έδειξαν το μέγεθος της ικανότητάς τους. Οι κάτοικοι των Τσουκαλεΐκων αλλά και όλης της Αχαΐας, θα πρέπει να νοιώθουν ευλογημένοι που ο προστάτης τους επέστρεψε στο ναό του και πάντα θα τους προστατεύει και θα τους ενισχύει.»