Το δρυοδάσος της Φολόης είναι μία προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο NATURA 2000. Βρίσκεται σε υψόμετρο 688 μ. στο όρος Φολόη της Ηλείας και καταλαμβάνει έκταση 33.000 στρεμμάτων.

Η διέλευση των ποταμών Ερύμανθου και Ηλειακού Λάδωνα δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον. Είναι το μοναδικό αυτοφυές δάσος πλατύφυλλης δρυός στα Βαλκάνια, με γηραιές συστάδες με βελανιδιές.

Πέντε εκατομμύρια  δέντρα που σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό. Πέντε εκατομμύρια δρυς για την ακρίβεια, που φτιάχνουν ένα δάσος μαγικό. Το βασικό πράγμα που πρέπει να ξέρεις για την δρυ (βελανιδιά, στο απλούστερο) είναι πως το ύψος της στις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις φτάνει τα 20 μέτρα –στις πιο ασυνήθιστες, ξεπερνάει τα 40. Γι’ αυτό οι βελανιδιές της Φολόης μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό.

Το δάσος της Φολόης είναι επίπεδο, στοιχείο που το καθιστά μέρος ιδανικό για πεζοπορίες και ποδηλασία, κάθε εποχή του χρόνου. Μπορεί η ιδανική εποχή για να το επισκεφτείς να θεωρείται το φθινόπωρο, όμως ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα, η εικόνα και η όλη ατμόσφαιρα παραμένουν μαγικές.

Δείτε την ομορφιά του τοπίου μέσα από το βίντεο του Θανάση Τζέλλου...

 


Δάσος Φολόης_4k_aerial