Συστατικά

1/2 φλιτζάνι γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
500 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
50 γρ. βούτυρο
Κομμάτια από τη φλούδα πορτοκαλιού (για το γαρνίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, κόβεις τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την μεταφέρεις σε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις.
Σε μία κατσαρόλα, βράζεις σε μέτρια ένταση την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνεις στο μπολ με τη σοκολάτα.
Περιμένεις για ένα λεπτό, προσθέτεις τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύεις, μέχρι το μείγμα σου να γίνει λείο.
Προσθέτεις το γλυκό κουταλιού και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
Καλύπτεις με μία μεμβράνη το μείγμα σου και το αφήνεις στο ψυγείο για 70 λεπτά.
Αφαιρείς από το ψυγείο, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις μικρές τρούφες.
Σε ένα μπολ, ρίχνεις το κακάο σε σκόνη και περνάς τα τρουφάκια σου.
Μπορείς να τις διατηρήσεις στο ψυγείο όσες μέρες θέλεις.

Πηγή: tlife.gr