Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να τις εντατικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες, δείχνουν να είναι οι αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και της Πελοποννήσου.

Τα μπλόκα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που παίρνουν οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι θα συνεχιστούν, ενώ μέσα από την γενική συνέλευση που θα γίνει θα κριθούν και οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Ήδη η αρχή έγινε από τους αγρότες της Αιγιάλειας και της Αιτωλοακαρνανίας που έκλεισαν τους εθνικούς δρόμους, ενώ πλέον σειρά αναμένεται να πάρουν οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας.

Παράλληλα, σε συμβολική κινητοποίηση θα προχωρήσει και οι αγρότες των Λεχαινών, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει από τους αγρότες και των υπολοίπων περιοχών της Ηλείας, ενός νομού που ένα μεγάλο μέρος του στηρίζεται στην γεωργία και στην πρωτογενή παραγωγή.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι αγρότες η φτωχοποίηση τους δεν πάει άλλο. Η κατάσταση που έγινε ακόμα πιο δύσκολη για αυτούς από την εμφάνιση της πανδημίας και του lockdown συνεχίζεται παρόλο οι αγορές έχουν ανοίξει.

Το κύμα ακρίβειας με την αύξηση των καυσίμων και της ενέργειας τους έχει φέρει στα όρια τους, ενώ από την άλλη οι συνεχόμενες καταστροφές που έχουν γίνει στα παραγωγές και στις καλλιέργειες τους εξαιτίας των καιρικών φαινόμενών τους έχουν βγάλει εκτός του προγραμματισμού τους.

Στα αιτήματα που έχουν θέσει και ζητούν να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων οι κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, η μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο πετρέλαιο και η  στήριξη τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.