Τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσαν και εκτέλεσαν την άγρια δολοφονία στο Χαριάλου Θεσσαλονίκης, με θύμα τον Άλκη Καμπανό, περιέγραψαν οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η επίθεση που οργανώθηκε από τους συμμετέχοντες και κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, έγινε ως αντίποινα για ανάλογο περιστατικό στο Ωραιόκαστρο. Άλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε ένα «θέατρο» οπαδικής βίας, με ουκ ολίγα περιστατικά να συμβαίνουν.

Βάσει των καταθέσεων από τους άλλους συλληφθέντες, ο πρώτος που έπεσε στα χέρια των Αρχών για το άγριο φονικό στην περιοχή του Χαριλάου, ο 23χρονος, ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης με θύματα τον 19χρονο φοιτητή και τη παρέας του.

Η ΕΡΤ περιέγραψε μέσω ρεπορτάζ της τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση. Όπως αναφέρεται, «έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου», ο οποίος χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Νωρίτερα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή του Χαριλάου.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου»

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», όπως ακριβώς ανέφεραν στους αστυνομικούς και έκαναν βόλτες στα στενά. Όταν μίλησαν για την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο που αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Υπέδειξαν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο προχώρησαν στη δολοφονική επίθεση με μεγάλη μανία. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.