Η Αντιδημαρχία Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθειά της να ενημερώσει τους συμπολίτες, που βρίσκονται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να ζουν στο σκοτάδι, καθώς τους διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ότι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας (Ν.Ε.Ο.  Πατρών - Αθηνών αρ. 15, 3ος όροφος), προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την επανασύνδεσή του (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610 462053, 2610 450283).

Οφείλουμε, ωστόσο, να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό, πως, παρά τις προσπάθειές μας, η ΔΕΔΔΗΕ ούτε ενημερώνει το κοινό για τη σχετική ΚΥΑ, που αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και διακοπή ρεύματος έως τις 31/12/2021, με επέκταση έως και 15/02/2022, ούτε μας παραδίδει στοιχεία συμπολιτών με κομμένο ρεύμα -με πρόφαση «τα προσωπικά δεδομένα»-, παρά το σχετικό αίτημά μας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να μην υπάρχει συμπολίτης που στερείται το εν λόγω βασικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα.

Εξαρχής, δε, καταστήσαμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως στη ΔΕΔΔΗΕ, πως η πλειονότητα των συμπολιτών που ζουν στο σκοτάδι, με συνέπεια να θεωρούνται κοινωνικά απομoνωμένοι και, συνεπακόλουθα, ψυχολογικά ράκη, αδυνατούν, για προφανείς λόγους, να πληροφορηθούν τα "νέα" περί επιδοτούμενης επανασύνδεσης του ρεύματος. Και, δυστυχώς, επαληθευτήκαμε, με τον πλέον τραγικό τρόπο, στην πρόσφατη περίπτωση του 44χρονου συμπολίτη μας, στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, ο οποίος κάηκε ζωντανός στο σπίτι του, από αναμμένο κερί, καθώς του είχαν κόψει το ρεύμα.

Σε λίγες ημέρες (15 Φεβρουαρίου) εκπνέει η προθεσμία του προγράμματος επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος και θέτουμε προ των ευθυνών τους ΔΕΔΔΗΕ και Κυβέρνηση: Δώστε μας τα στοιχεία, για να μη ζήσουμε κι άλλα δράματα.