Συγκέντρωση για την Λάουρα θα πραγματοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.  

Είναι η μέρα που η Λάουρα θα βρίσκεται στο δικαστήριο μαζί με το παιδί της προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει εναντίον του πρώην συντρόφου της.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια, αλλά και με βάση τα όσα περιγράφει στις εφτά μηνήσεις που έχει υποβάλει κατά του πρώην συντρόφου της, έχει κακοποιηθεί επανειλημμένα από αυτόν.

Η γυναίκα που έχει καταγωγή από τη Τσεχία έχει κερδίσει προσωρινή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων να μην την πλησιάζει στα 100 μέτρα όμως αυτός παραβιάζει διαρκώς την απόφαση.

Στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι υπεράσπισης κακοποιημένων γυναικών επισημαίνουν: «Μετράμε ήδη 19 γυναικοκτονίες και η αστυνομία συγκαλύπτει τους κακοποιητές και τους γυναικοκτόνους. Κράτος, αστυνομία και θεσμοί συγκαλύπτουν τους κακοποιητές. Δε θα αφήσουμε όμως καμία γυναίκα μόνη της.

Θα σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη υλικά και ηθικά! Καμία γυναίκα δε θα αφεθεί στο έλεος των κακοποιητών της! Στο επερχόμενο δικαστήριο για την οριστικοποίηση των ασφαλιστικών μέτρων την Τετάρτη 9 Φλεβάρη, θα σταθούμε δίπλα της και θα είμαστε πολλοί».