Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου “πήρε τα βουνά…” και έκοψε την πίτα του, στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού, στο Πουρναρόκαστο Αχαΐας.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο κέντρο και ακολούθησε πεζοπορία από τον υπεύθυνο του χώρου περιβαλλοντολόγο Κώστα Κωνσταντακόπουλο, η οποία μέσω κυκλικής διαδρομής 5 χιλιομέτρων κατέληξε στην πλατεία του Πουρναρόκαστρου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο σύντομο καλωσόρισμά της στους εργαζόμενους, εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, επεσήμανε το σημαντικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον Πολιτιστικό Οργανισμό, παρά την ανύπαρκτη χρηματοδότηση από το κράτος, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στην προσφορά της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην προσπάθεια των εργαζομένων.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποί Πολιτιστικών Συλλόγων της Πάτρας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει στις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης μέσα από δράσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και στη συνεργασία που υπάρχει με εξαιρετικά αποτελέσματα για την ερασιτεχνική δημιουργία και έκφραση με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ενότητα του ερασιτεχνικού θεάτρου.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας Κώστας Τζουραμάνης, ο αντιπρόεδρος του  εκπολιτιστικού συλλόγου Λεύκας Σπύρος Μπάδας, ο πρόεδρος του  πολιτιστικού συλλόγου Γούβας Σπύρος Σιάχος, ο δημοτικός σύμβουλος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς Γιώργος Μαγιάκης,  ο Γ.Γ. του Συλλόγου Κρητών Πάτρας «Το Αρκάδι» Μανώλης Στεφανάκης, ο πρόεδρος των «Φίλων Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Θανάσης Τσιπινάκης» Γιώργος Ζεπάτος. 

Παραβρέθηκαν επίσης,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Μάζης, Εύα Αθανασοπούλου, Ευθύμης Δραγώτης Σταυρούλα Ζαρνάβαλου, η διευθύντρια της Κοινωφελούς του καρναβαλιού Σοφία Χρυσοπούλου, ο εικαστικός Πέτρος Λαμπρινάκος και ο  γλύπτης Χρήστος Λεοντής.