Ξεκινά την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου η  τετραήμερη αιμοδοσία που διοργανώνουν για τρίτη κατά σειρά χρονιά στη μνήμη του μεγάλου πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.

Στόχος και της φετινής προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα, να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου. Θα  ξεκινήσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Η αιμοληψία την Τρίτη 8, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η αιμοληψία θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.  


Από τους κεραμίστες του Εικαστικού Εργαστηρίου έχουν κατασκευαστεί αναμνηστικά ρόδια τα οποία μαζί με ένα ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού θα δίνονται σε όσους προσφέρουν αίμα. Τα κεραμικά έχουν δημιουργήσει οι εικαστικοί Σπύρος Μεθενίτης, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Κοντόγεωργα και Θοδώρα Μόρφη

Ο δικός μας Θάνος, ο Θάνος που αγαπήσαμε και που τόσο πολύ τίμησε την πόλη του με το έργο του, εξακολουθεί να είναι μαζί μας, να μας συντροφεύει στους αγώνες μας, να ομορφαίνει την καθημερινή μας ζωή με τις αξεπέραστες μουσικές δημιουργίες του.