Το είχε ανάγκη ο κόσμος να βγει.

Ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που σταμάτησαν τα μέτρα της απαγόρευσης της μουσικής και του περιορισμένου ωραρίου και ο κόσμος βγήκε, έχοντας μπουχτίσει από όλη αυτήν την κατάσταση, γεμίζοντας τα μαγαζιά, κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος μιλώντας για αυτό το θέμα και το πώς πήγε η κίνηση στα μαγαζιά τόνισε: «Ο κόσμος βγήκε και από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει υπήρξε κίνηση σε όλα τα καταστήματα ύστερα από τουλάχιστον έναν μήνα που όλα έμοιαζαν να είχαν νεκρώσει.

Το είχε ανάγκη ο κόσμος να διασκεδάσει και να περάσει καλά και φάνηκε ότι του είχε λείψει αυτό εξαιτίας των μέτρων της απαγόρευσης της μουσικής και του περιορισμένου ωραρίου».

Ωστόσο, υπήρχαν και ορισμένα προβλήματα. Το βασικότερο είχε να κάνει με τους καθήμενους και την απαγόρευση των όρθιων. «Είναι ένα σημαντικό ζήτημα κυρίως για τα καταστήματα εκείνα που λόγω της ιδιοσυστασίας τους δεν μπορούν να κρατήσουν τον κόσμο καθισμένο στα τραπέζια.

Είναι πρόβλημα, ειδικότερα από τη στιγμή που γίνονται συνεχείς έλεγχοι που δεν χαρίζονται και με αυστηρά πρόστιμα. Το μέτρο αυτό επί της ουσίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Δεν μπορεί ένα μαγαζί να ελέγχει το ποιος σηκώνεται από την καρέκλα του, το που πάει, το τι θέλει να κάνει και γιατί σηκώνεται.  Ειδικότερα όταν ένα κατάστημα απευθύνεται κυρίως σε νέους. Όμως έστω και έτσι το θετικό είναι ότι η νύχτα μετά από τόσο καιρό πήρε και πάλι ζωή».

Όσο για το καρναβάλι; Ουδέν νεότερο από το μέτωπο. «Ακόμα είμαστε σε αναμονή. Είχαμε μία συνάντηση με τον δήμαρχο, μας είπε τις προθέσεις του, όμως από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό για να κάνουμε και εμείς τον προγραμματισμό μας. Περιμένουμε…».