Ο Θεόδωρος Κανελλόπουλου σε ανακοίνωσή τη αναφέρει:

"Στις 24/1/2022 που έγραψα άρθρο και φιλοξενήθηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η αρμόδια αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Fb τα εξής: «Συνδικαλιστής της ΔΕΗ είναι ο κύριος….. ή εκπρόσωπος της Κυβέρνησης;»

Θα αντιστρέψω ερώτημα σήμερα, με αφορμή το τραγικό γεγονός της τραγωδίας που έγινε πριν λίγα εικοσιτετράωρα στην Αυλίδος, με τον 44χρονο άντρα που έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά στο ισόγειο διαμέρισμά του.

Η πυρκαγιά προήλθε πιθανόν από κερί, καθώς ο άτυχος συμπολίτης μας ζούσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες με κομμένη τη παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Γνώριζε η αρμόδια αντιδήμαρχος και οι υπηρεσίες του Δήμου το γεγονός ότι, στο συγκεκριμένο ακίνητο ζούσε ο άτυχος συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα;

Εγώ πιστεύω πως όχι.

Όπως δυστυχώς δεν ήξερε και ο άτυχος συνάνθρωπός μας, τις πιθανές δυνατότητες που του παρείχε η πολιτεία να μην ζούσε στο σκοτάδι.

Εάν ήταν ενημερωμένος σήμερα θα ζούσε.

Ποιος φταίει;

Εύκολα μπορούμε να πούμε.

Η Κυβέρνηση, ο καπιταλισμός, τα συμφέροντα στις ενεργειακές εταιρείες, αυτοί που έκοψαν το ρεύμα, η κακιά στιγμή, η αδιαφορία των γειτόνων, κ.α.

Η ουσία είναι ότι με μόνο λόγια, διαμαρτυρίες και κατ’ καιρούς συνεντεύξεις δεν λύνετε το πρόβλημα.

Απαιτείται σοβαρή ενασχόληση από τις κρατικές υπηρεσίες, είτε του εκάστοτε Δήμου, είτε άλλων φορέων.

Προπάντων συνεργασία.

Θλίβομαι όμως και από το γεγονός ότι στην Πάτρα η Δημοτική Αρχή, ενώ δικαίως επικαλείται συμπολίτες μας που ζουν στην ανέχεια, τα στοιχεία που κάθε χρόνο απαλλάσσονται ανά κατηγορία από τα ανταποδοτικά τέλη δείχνουν άλλα.

Αληθεύει άραγε ότι οι απαλλασσόμενοι από τα ανταποδοτικά το 2021 είναι π.χ. 41 Άποροι και 456 Άνεργοι;

Εάν ναι τότε η Πάτρα είναι το πριγκιπάτο του Μονακό και όχι ένας Δήμος με τα στοιχεία φτώχειας που επικαλείται κάθε φόρα η Δημοτική Αρχή.

Εκτός και εάν, στο βωμό των κερδών και της εισπραξιμότητας του Δήμου, δεν ενημερώνεται όλους τους δικαιούχους για τη δυνατότητα μείωσης ή απαλλαγής τους από τα ανταποδοτικά τέλη.

Τους αφήνετε στο «Σκοτάδι της ενημέρωσης».

Όπως αντίστοιχα και στο Εφάπαξ Ειδικό Βοήθημα για την Επανασύνδεση του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Και ας έχουμε ανθρώπινα θύματα.

Μπορεί να επικαλεστείτε ότι δεν σας παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία των κομμένων παροχών με πρόσχημα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Άραγε γιατί δεν υποστηρίζεται ως Δήμος, δημόσια και με επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, την κατατεθειμένη πρότασή μου για τη δημιουργία του «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ», ενός θεσμού που θα συμβάλει στην πραγματική στήριξη των νοικοκυριών που βρίσκονται στην «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ»; "