Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο πανεπιστήμιο Πατρών, με 43 φοιτητές να έχουν δεχτεί επίθεση, και ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο Mega ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας είπε: «Τους τελευταίους επτά μήνες υπάρχουν αρκετά κρούσματα επιθέσεων στην πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα. Έχω καταγράψει πάνω από 40. Για κάθε περιστατικό ενημερώνω το δήμο και τον εισαγγελέα. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία κίνηση που να βελτιώνει την κατάσταση».

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Γίνονται καθημερινά επιθέσεις. Εμένα πριν δύο χρόνια με κυνήγησαν σκυλιά. Την πρώτη Φεβρουαρίου, έξω από τις αίθουσες, δάγκωσαν 3 κοπέλες», περιέγραψε φοιτήτρια που μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία.

«Πρέπει να δούμε γιατί δημιουργήθηκε το θέμα. Οι αρμόδιοι φορείς ολιγώρησαν και το πρόβλημα ξέφυγε. Οι διάφοροι φιλόζωοι εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς στην πανεπιστημιούπολη. Έχω ενημερώσει πολλές φορές το δήμο. Με διασύρουν οι φιλόζωοι, επειδή προσπαθώ να βρω λύση. Το θέμα είναι και που θα πάνε μετά τα ζώα συντροφιάς. Εμείς βάζουμε χρήματα. Προσφέραμε και δικό μας χώρο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και από δικά μας χρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Θέλουμε το δήμο και τις φιλοζωικές στο πλευρό μας», σημείωσε ο κ. Μπούρας από την πλευρά του.

«Στη Φαρμακευτική που σπουδάζω έχω δει μέχρι δέκα σκυλιά. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες σχολές, παντού στο πανεπιστήμιο», είπε ακόμη η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Τα αδέσποτα εδώ είναι πάνω από 50, σε αγέλες των 6-7 σκυλιών. Θέλουμε συνεργασία, παρακαλώ τους αρμόδιους να μας βοηθήσουν. Το πανεπιστήμιο επιζητά τη συνεργασία και έχει τις πόρτες του ανοιχτές. Καλώ τους φορείς σε συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις», κατέληξε ο κ. Μπούρας.