Για ώρες ή ακόμα και ημέρες, εμφανίζονται αποφασισμένοι να «κατασκηνώσουν» – από σήμερα το μεσημέρι – στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, αγρότες της Αιγιάλειας, θέλοντας έτσι να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους, ασχέτως του εάν θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας, ακόμα και ΜΑΤ .

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου είναι αυτός που πρωτοστατεί και που σήμερα το πρωί, τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο Νοσοκομείο για να κατευθυνθούν προς την «Ολυμπία οδό», στον Κόμβο Μεγανίτη ή Σελινούντα (το πιθανότερο), όπου εκεί -κατά δήλωση στην «ΠτΔ» του προέδρου Γιάννη Μποδιώτη, ανάλογα τη στάση της Πολιτείας, δεν αποκλείεται «να μην παραμείνουν – συμβολικά – για μερικές ώρες, αλλά μπορεί ακόμα και μόνιμα»!

Ο αγροτικός κόσμος της Αιγιάλειας, μεταξύ άλλων, ζητά το χαμένο εισόδημα για τη σταφίδα, είτε την παρέδωσαν είτε θα την παραδώσουν, κατώτατες εγγυημένες τιμές για κάλυψη του κόστους παραγωγής, καμιά περικοπή ενισχύσεων, επιδοτήσεις, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του ρεύματος, κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

Σήμερα, Δευτέρα θα γίνει προσυγκέντρωση στη Μαραθιά με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα προκειμένου να ξεκινήσει και στο νομό κινητοποίηση για την ακρίβεια που πλήττει τους αγρότες. Ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν οι καλλιέργειες κάτι που θα οδηγήσει στην ακραία φτώχεια τους αγρότες είναι ορατός και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε το αγροτικό ρεύμα το αγροτικό πετρέλαιο και όλα όσα επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση να γίνουν πιο προσιτά για να συνεχιστεί η παραγωγή…