Κάθε άλλο παρά ξένη είναι η οπαδική βία στην Πάτρα και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. με τα επεισόδια που καταγράφονται από την αστυνομία να είναι αρκετά συχνά, πολλά εκ των οποίων δεν βλέπουν πολλές φορές καν το φως της δημοσιότητας.

Η οπαδική βία που ήρθε στο προσκήνιο μετά την δολοφονική επίθεση που έγινε στον Άλκη και στην παρέα του, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πρώτου, στην Πάτρα έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κλαμπ και στα στέκια των ομάδων του ΠΟΚ.

Από αυτά το ένα, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, έχει "πλούσια δράση", πότε με ομαδικές επιθέσεις και πότε με μεμονωμένα επεισόδια που προκαλούν τα μέλη του, αφού έχουν καταγραφεί ακόμα και επιθέσεις που έχουν παρόμοια στοιχεία με την επίθεση στον 19χρονο και την παρέα του.

Η αστυνομία γνωρίζοντας καλά την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα, στο θέμα της οπαδικής βίας είναι καθημερινά σε ετοιμότητας, κάνοντας συνεχείς περιπολίες στους δρόμους γύρω από τα στέκια αυτά και παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

Πάντως, το πρόσφατο επεισόδιο που έγινε πριν από δύο εβδομάδες όταν ομάδα νεαρών εξόρμησε με πέτρες, λοστούς και ξύλα σε σταθμευμένο αμάξι στην Κορίνθου, στο ύψος της Τριών Ναυάρχων, επεισόδιο που αποδόθηκε από την αστυνομία σε οπαδικά κίνητρα, επιβεβαίωσε ότι η βία αυτού του είδους δεν έχει καμία ύφεση ούτε και στην Πάτρα.


Ωστόσο, μέχρι ώρας η αστυνομία έχει κατορθώσει και έχει αποφύγει τις μετωπικές συγκρούσεις μεταξύ των μελών των κλαμπ αυτών, κάτι που έχει πετύχει λόγω του βάρος που έχει δώσει στο όλο θέμα, μετά από τα ομαδικά ραντεβού που δίνονταν πριν από μερκά χρόνια τα οποία είχαν μετατρέψει κεντρικές οδούς της Πάτρας σε μέτωπα και χαρακώματα.

Όμως ακόμα και μεμονωμένες επιθέσεις που παραπέμπουν σε «ανταρτοπόλεμο» πόλης είναι αρκετά επικίνδυνες, με τους νεαρούς να μοιάζουν αδίστακτοι, αδιαφορώντας για το αν υπάρχει κόσμος γύρω τους και εμπεριέχουν μέσα τους αρκετή βία που μπορεί ακόμα και να αποδειχθούν μοιραίες για τα θύματα τους.