Συνεχίζονται οι έρευνες αλλά και η αγωνία για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων στον Χελμό.

Στην περιοχή των ερευνών εντοπίστηκε κάτι που έμοιαζε με κράνος αναρρίχησης και οι ομάδες διάσωσης έχουν εστιάσει σ' αυτό το σημείο που είναι δύσβατο και κοντά στα ύδατα της Στυγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της "μαυρολίμνης".

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου:

Εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός. Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.
Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.
Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.