Με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ μοριακής Βιολογίας, αναφέρθηκε στο Mega στους λόγους που οδήγησαν στους δεκάδες καθημερινούς θανάτους από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι είναι οι εξής: αρχικά, η δεξαμενή των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη και αφέθηκε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα. Επιπλέον, το σύστημα υγεία δεν μπορεί να σηκώσει παραπάνω πίεση μετά από ένα σημείο και όλα αυτά αποτυπώνονται σε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

«Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με την πανδημία. Ο μόνος που δεν κουράστηκε είναι ο ιός και δυστυχώς συνεχίζει ακάθεκτος. Όποτε βρίσκει ανθρώπους που είναι ανοσολογικά ευάλωτοι τους χτυπάει, με αποτέλεσμ αη Ελλάδα να έχει πολλούς ημερήσιους θανάτους. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έμεινε πιασμένα στο δίκτυο παραπληροφόρησης και δεν ξεκίνησε τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα να πιεστεί το σύστημα κι αυτό να κάνει πιο έντονο το αποτύπωμα της πανδημίας», δήλωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ότι θα «ξαναχτυπήσει» με νέα κύματα. Η ελπίδα όλων είναι το νέο κύμα να είναι ηπιότερο σε σχέση με τα άλλα.

«Ο ιός θα μείνει μαζί μας. Σίγουρα θα ζήσουμε κι επόμενα κύματα. Αυτό που όλοι ελπίζουμε είναι ότι το αποτύπωμα του επόμενου κύματος θα είναι όλο και μικρότερο».

Ο κ. Πρασσάς τόνισε έντονα πως θα πρέπει αν γίνει η τρίτη δόση από τους ηλικιωμένους και όσους χρειάζονται να την κάνουν, καθώς μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση.