Συστατικά

3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 αβγό
1 ασπράδι αβγού
1/4 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 κουτ. του γλυκού baking powder

Τρόπος Μαγειρέματος

Βουτυρώνεις ελαφρά στρογγυλές μικρές φόρμες.
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
Απλώνεις την ζύμη σε κάθε φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς C) για 15 λεπτά
Χτυπάς στο μίξερ το αυγό, το ασπράδι, μια κουτ. της σούπας αλεύρι και ζάχαρη, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Προσθέτεις το νερό και το baking powder. Χτυπάς όλα τα υλικά σε μέτρια σκάλα για 3 λεπτά.
Ρίχνεις το μίγμα πάνω από την ψημένη ζύμη και ψήνεις για άλλα 20-25 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr