Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022 η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. πραγματοποιεί στο ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ της ΠΑΤΡΑΣ το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος. Στους αγώνες αυτούς έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι αθλητές της ΕΑΣ που έχουν δελτίο της ΕΑΣ ή του ΣΕΓΑΣ σε όλες τις κατηγορίες από Κ12 έως και την ανώτερη Α/Γ. Για πολλούς μικρούς αθλητές μας πιθανόν να είναι και ο πρώτος τους αγώνας σε ανάλογες συνθήκες.

Στον αγώνα θα εφαρμοστεί το ισχύον Υγειονομικό Πρωτόκολλο  που έχει συμφωνήσει ο ΣΕΓΑΣ με τη Γ.Γ.Α. για αγώνες εκτός Σταδίου.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 και πλέον Σωματεία της περιοχής ευθύνης της ΕΑΣ Β.Π. και ο αριθμός των αθλητών/τριών έφτασε τους 300 περίπου.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. κάνει κάθε προσπάθεια να διασφαλίσει αγώνες κυρίως αναπτυξιακούς και διασυλλογικούς που θα δώσουν τη δυνατότητα στους αθλητές να έχουν την εμπειρία αγώνων προκειμένου να κατακτήσουν τα αθλητικά όνειρά τους. Είναι γνωστό ότι το δικό μας άθλημα στερείται τη συνεχή αγωνιστική δράση που κρατά τον/την αθλητή/τρια σε αγωνιστική ετοιμότητα. 

Οι αγώνες βέβαια δεν αποτελούν προϋπόθεση για πρόκριση συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 20/2/2022 στα Τρίκαλα, αλλά είναι ένας αγώνας που θα υπάρξει η δυνατότητα συναγωνισμού και δοκιμασίας των δυνάμεών τους  για τη συμμετοχή πολλών αθλητών της ΕΑΣ στο εν λόγω Πρωτάθλημα.