Στο ξενοδοχείο τσάκωσε η αστυνομία το έναν από τους δύο ληστές στα ΕΛΤΑ των Βραχνείκων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές από την αστυνομία ο ένας από τους δύο δράστες που είχαν σηκώσει από τα ΕΛΤΑ ένα ποσό πάνω από 20.000 ευρώ, είχε μισθώσει δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας και είχαν μοιράσει τα χρήματα μεταξύ τους. 

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι άνδρας που συνελήφθη εργαζόταν πριν από ένα διάστημα σε εταιρεία διανομής δεμάτων που συνεργάζεται με την ΕΛΤΑ και μάλιστα είναι ο υπάλληλος που προ μηνός είχε χαθεί με το αυτοκίνητο της επιχείρησης που εργαζόταν, με αποτέλεσμα να τον ψάχνει η αστυνομία.

Η εταιρεία τον απέλυσε, ωστόσο αυτός, είχε προφανώς συγκεντρώσει κάποια στοιχεία που ήθελε για να προχωρήσει στη συνέχεια στην ληστεία μαζί με τον συνεργό του. Μάλιστα με τα χρήματα που είχε αποκομίσει από την ληστεία πήγε και αγόρασε ένα αυτοκίνητο, όπως αποκάλυψε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο συνεργός του μένει και αυτός στην Πάτρα, έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. Έτσι αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να παραδοθεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι, ο συλληφθείς είχε διαπράξει άλλες δύο ληστείες, η μία στις 11 Νοεμβρίου του 2021 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στα Δεμένικα αφαιρώντας το ποσό των 1.300 ευρώ, καθώς επίσης στις 12 Νοεμβρίου του 2020 σε μίνι μάρκετ αφαιρώντας το ποσό των 830 ευρώ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, το πρωί της Πέμπτης στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση του νόμου για τα όπλα και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός άνδρας, συνεργός του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα προαναφερόμενα αδικήματα 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο εξιχνίασαν τρεις ληστείες: σε ΕΛΤΑ, σε κατάστημα ΟΠΑΠ και σε Μίνι Μάρκετ στην Πάτρα.

Από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών της ληστείας, που είχε διαπραχθεί στις 24-1-2022, χθες το πρωί σε ΕΛΤΑ, σε περιοχή της Πάτρας και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντοπίσθηκε και συνελήφθη σήμερα το πρωί, σε ξενοδοχείο στην Πάτρα, ο ένας κατηγορούμενος. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,6 γραμμάρια κάνναβης, μια κουκούλα τύπου full face και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι, είχαν μεταβεί στις 24-1-2022, στο κατάστημα ΕΛΤΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και καρναβαλικές μάσκες και με την απειλή όπλων τύπου πιστολιού, ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο περισσότερα από 20.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Από την έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εξιχνίασαν ακόμη δύο ένοπλες (με πιστόλι και αιχμηρό αντικείμενο) ληστείες, που είχαν διαπραχθεί το Νοέμβριο του έτους 2021, στην Πάτρα, σε κατάστημα ΟΠΑΠ και σε Μινι Μάρκετ, απ΄όπου ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει 2.500 ευρώ περίπου.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη ληστεία βρέθηκε και κατασχέθηκε σε οικία (τρίτου) ημεδαπού άνδρα, ενώ επιπλέον βρέθηκε στην οικία του τελευταίου και κατασχέθηκε ένας φορητός πομποδέκτης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6,6 γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και μια μοτοσικλέτα, που είχε χρησιμοποιήσει σε δύο ληστείες για τη διαφυγή του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο που είχε αγοράσει, ο συλληφθείς, από μάντρα μεταχειρισμένων οχημάτων στην Πάτρα, αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας στα ΕΛΤΑ και με τα χρήματα που μόλις είχε αφαιρέσει.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, πριν από τρεις ημέρες είχαν συλλάβει τον δράστη τεσσάρων ληστειών στην Πάτρα και επιπλέον ταυτοποίησαν τα στοιχεία συνεργού του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.