Η ανακοίνωση από το τμήμα Νέας Γενιάς της Ώρας Πατρών αναφέρει:
 
Κάθε χρόνο, μια ευρωπαϊκή πόλη έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις καινοτόμες ιδέες, έργα και δραστηριότητές που συμβάλλουν στη συμμετοχή των νέων σε όλες τις πτυχές της ζωής της πόλης.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας διοργανώνει τον 17ο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025. Η συμμετοχή της πόλης μας θα αποτελούσε σημαντικό γεγονός με πολλαπλά οφέλη. Η διεκδίκηση, η συμμετοχή και η επιλογή της πόλης θα ενέπλεκε δεκάδες νέους στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Οι νέοι και νέες της πόλης θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ιδέες για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τις υποδομές, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, την νεανική επιχειρηματικότητα, την δημοκρατική χάραξη πολιτικής για την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης. Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού προτείνουμε να δημιουργηθεί κωδικός με χρηματικό κονδύλι για να ενισχυθούν συλλογικότητες της νέας γενιάς και διεκδικούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει την πρωτοβουλία της πόλης μας.

Η πόλη μπορεί να παρουσιάσει:

-Το δημοτικό σχέδιο δράσης για τη νέα γενιά μέσα από στοχευμένες στρατηγικές διαχείρισης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλους φορείς.

-Το πολιτιστικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης και την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Ο Δήμος από το φόρουμ θα εξάγει αξιόλογες, τεκμηριωμένες αναλύσεις για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων και της αντιμετώπισης που είναι από τα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη. Να μην συνεχίσουμε σαν πόλη να  μετράμε  χαμένες ευκαιρίες.

Προτείνουμε η Δημοτική Αρχή να εξετάσει την κατάθεση υποψηφιότητας μιας και οι αιτήσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 21/2/2022. Να αρπάξουμε την ευκαιρία ως κίνητρο ανάδειξης και ενίσχυσης της νέας γενιάς στην πόλη. 

*Δηλώνουμε την  συμμετοχή μας  για ενισχύσουμε μια τέτοια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.