Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας απαντώντας στη σπέκουλα του Δημάρχου Πατρέων για το θέμα του νοσοκομείου Θώρακος και την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος (πρώην Σανατόριο) ήταν προαποφασισμένο να μεταφερθεί στο κτίριο του Γ. Ν. Πατρών ''Άγιος Ανδρέας'' για λόγους ασφάλειας της Νοσηλείας των Πνευμονολογικών Ασθενών, αφού εκεί λειτουργούσαν μόνο δύο Πνευμονολογικές κλινικές με ακτινολογικό (κλασσικής ακτινολογίας) και βιοπαθολογικό εργαστήριο, χωρίς άλλες αναγκαίες υποστηρικτικές ειδικότητες.

Η σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα απαιτεί την λειτουργία πνευμονολογικών κλινικών ενταγμένων στο σύνολο ενός Γενικού Νοσοκομείου και γι’ αυτό είχε από χρόνια δρομολογηθεί η μεταφορά των Πνευμονολογικών κλινικών του Θώρακος στο κτίριο του ''Αγ. Ανδρέα''.

Αυτό, συγκυριακά έγινε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που μερίμνησε για την ασφαλή μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου σε πλήρη λειτουργία όπως Πνευμονολογική κλινική, Βρογχολογικό εργαστήριο, Βρογχοσκοπήσεις, Εργαστήριο Λειτουργικών δοκιμασιών ελέγχου της Αναπνοής.

Ηχεί περίεργα που ο Δήμαρχος Πάτρας, αν και γιατρός, δεν θέλει να κατανοήσει την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος και μιλάει δημόσια με παραπλανητικό τρόπο, λέγοντας πως ''Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το Θώρακος'' ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι λειτουργεί από το 2017 στο Νοσοκομείο ''Άγιος Ανδρέας'' ενιαία Πνευμονολογική κλινική με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.