Ευχάριστα νέα για Πατρινή startup που κίνησε το ενδιαφέρον του “Facebook” και της εταιρείας “Meta” η οποία ετοιμάζεται να την εξαγοράσει έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια εταιρεία λογισμικού επεξεργασίας ήχου, που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ απασχολεί πάνω από 50 άτομα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Ημερησίας», η μητρική εταιρεία της Meta θέλει να δημιουργήσει ένα νέο ευρύτερο οικοσύστημα με τη μεταφορά άλλων έργων από τις διεθνείς δραστηριότητες του Facebook που συνδέονται με την επεξεργασία ήχου κάτω απ’ την «ομπρέλα» ελληνικής θυγατρικής που θα συσταθεί.

Επιθυμία της είναι η ελληνική startup να παρέχει λύσεις ήχου που απαιτεί ο κόσμος εικονικής πραγματικότητας ή metaverse που αναπτύσσει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Ποια είναι η Πατρινή Accusonus

Η Accusonus ιδρύθηκε στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, το 2013, αναπτύσσοντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο και δίνουν την δυνατότητα στους επαγγελματίες ηχολήπτες να αναβαθμίζουν μέσα από αλγόριθμους την ποιότητα των ηχογραφήσεων.

Ιδρυτές της είναι οι κ.κ. Αλ. Τσιλφίδης, Ηλ. Κοκκίνης και Μ. Τζάννες. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα (μετοχές και ανάληψη δανεισμού) θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ. Η Accusonus  έχει έδρα στις ΗΠΑ, διατηρεί όμως γραφεία σε Αθήνα και Πάτρα τα οποία προβλέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν.

10.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ από την Meta

Σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα και χτίζει την αρχιτεκτονική που θα υποστηρίξει το έργο της metaverse, του διαδικτυακού περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί τεχνολογία παιχνιδιών και πολυμέσων για τη δημιουργία χώρων επικοινωνίας και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο όμιλος σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το Reuters, τα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει στην οικοδόμηση του metaverse, το οποίο πολλοί στον τομέα της τεχνολογίας θεωρούν κλειδί για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης μετά την επανάσταση του mobile internet των τελευταίων ετών.