Το Καρναβάλι της Πάτρας δεν αφορά μόνο τους μεγάλους, αλλά και τους μικρούς και ο Καρναβαλικός Οργανισμός ήδη έχει αποφασίσει αρκετές δράσεις για τα παιδιά, δίνοντας τους την δυνατότητα να χαρούν και να συμμετάσχουν στην χαρά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές στην Πάτρα θα στηθούν τέσσερις Καρναβαλουπόλεις οι οποίες θα είναι εμπλουτισμένες και από νέες κατασκευές, αλλά και παιχνίδια για πολλές δράσεις.

Η πρώτη Καρναβαλούπολη θα στηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στα Βραχνέικα, έξω από την Πάτρα. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 26 του ίδιου μήνα στο Ρίο της Πάτρας, ενώ η τρίτη που θα ακολουθήσει θα είναι στις 27 του μήνα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Η τελευταία Καρναβαλούπολη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, εκεί που μαζί με τις δράσεις και τα παιχνίδια, θα λάβουν χώρα καρναβαλικές εκθέσεις και εργαστήρια για τα παιδιά, δίνοντας τους έτσι μία εικόνα από την δημιουργικότητα και την έμπνευση του Καρναβαλιού της Πάτρας.

Ο σχεδιασμός για τις Καρναβαλουπόλεις που περιλαμβάνονται στο Καρναβάλι των μικρών έχει καταστρωθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνουν σε διαφορετικές γειτονιές της Πάτρας και να δώσουν την χαρά της γιορτής και του παιχνιδιού σε όλη την πόλη, συμμετέχοντας σε αυτές όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Στις Καρναβαλοπόλεις εκτός από τις κατασκευές και τα παιχνίδια που θα γίνουν θα πάρουν μέρος σαλτιμπάγκοι, ακροβάτες, καλλιτέχνες, τσίρκο και θα υλοποιηθούν θεατρικά δρώμενα, συνθέτοντας έτσι μία μικρή κοινωνία χαράς και καρναβαλιού που στόχο της θα έχει να παρασύρει μαζί της μικρούς και μεγάλους.


"Της μουσική τα νήματα"

Πέρα από τις Καρναβαλουπόλεις ο Καρναβαλικός Οργανισμός έχει ετοιμάσει και μία διαφορετική δράση με θέατρο από μαριονέτες που αναμένεται να ενθουσιάσει τα παιδιά.

Η παράσταση αυτή θα έχει τίτλο «Της μουσικής τα νήματα» και θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις στις 25 και στις 26 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου. Όλες αυτές οι αποφάσεις του Καρναβαλικού Οργανισμού που σχετίζονται με το Καρναβάλι των μικρών έχουν ανέβει στη Διαύγεια και έτσι έχουν αναρτηθεί όλες οι λεπτομέρειες.


Οι υγειονομικές συνθήκες

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέρες πριν από την πραγματοποίηση της κάθε γιορτής θα προαναγγέλλονται οι Καρναβαλουπόλεις μέσα από το Μουσικό Άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού, έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίζει και να υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή.

Τέλος, όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν προγραμματιστεί με βάση τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν. Αν οι συνθήκες αυτές δεν είναι καλές και υπάρξει επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου τότε δεν θα πραγματοποιηθούν. Μια πιθανότητα που όμως είναι από όλους απευκταία.