Ένα χρυσό γοβάκι έχει τοποθετηθεί έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Το γοβάκι αυτό έχει προκαλέσει αίσθηση και εντύπωση σε αρκετούς Πατρινούς που διέρχονται από την πλατεία Γεωργίου και αναρωτιούνται τι είναι ακριβώς και που παραπέμπει.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε η κατασκευή που έχει τοποθετηθεί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων σχετίζεται με την παράσταση που αναμένεται να ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, και έχει να κάνει με την ανάδειξη της γυναίκας στην εξουσία που θα είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του έργου.

Παράλληλα, η παρουσία του ταιριάζει και με τον συνειρμό του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς μέρος της παράστασης ήταν να παρουσιαστεί στην τελετή έναρξης. Άλλωστε, η κωμωδία του Αριστοφάνη έχει μέσα της πολλά από τα στοιχεία του καρναβαλιού, με την σάτιρα, την ανατροπή και την καυστικότητα που την χαρακτηρίζουν.

Η παράσταση αυτή θα είναι σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου και θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε να τοποθετείται στην Πάτρα μια τεράστια καρναβαλική κατασκευή, αποτελούμενη από δύο άρματα που θα εντυπωσιάσει.

Για την ώρα το χρυσό γοβάκι που βλέπουμε μπροστά από το θέατρο είναι το μοναδικό καρναβαλικό στοιχείο που υπάρχει στην πλατεία Γεωργίου. 

(Η φωτογραφία είναι του Οδυσσέα Ξεριζωτή).