Τα λαμπερά, απαλά και κυρίως γερά μαλλιά που εκπέμπουν υγεία είναι ο σημαντικότερος στόχος μας αν θέλουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα. Για να τον πετύχουμε δεν παραλείπουμε αυτά τα 4 σημαντικά tips που θα κάνουν τη διαφορά.

#1 Τα προστατεύουμε από τη θερμότητα

Το θερμό στάιλινγκ που ενίοτε αγγίζει τους 230ο Κελσίου είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που αφυδατώνουν και αποδυναμώνουν την τρίχα. Αν και είναι δύσκολο να το αποφύγουμε ιδίως τον χειμώνα, τουλάχιστον χρησιμοποιούμε μία θερμοπροστατευτική σύνθεση πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία.

Επιπλέον ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του εργαλείου ώστε να μην ξεπερνά τους 185ο. Αν έχουμε λεπτή τρίχα η θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 150-160ο.

#2 Φροντίζουμε σωστά το τριχωτό

Το υγιές τριχωτό είναι ο βασικός παράγοντας για την υγεία, τη δύναμη και την ανάπτυξη των μαλλιών. Γι’ αυτό:

*Επιλέγουμε σαμπουάν και conditioner κατάλληλα για τον τύπο μας, σχεδιασμένα για την προστασία του από το οξειδωτικό στρες. Επιπλέον 1-2 φορές τον μήνα χρησιμοποιούμε μία σύνθεση για βαθύ καθαρισμό προκειμένου να ενισχύουμε την άμυνα και τη λειτουργία του.

*Αν το pH του είναι διαταραγμένο, πιθανόν με συμπτώματα όπως κνησμός και ξηροδερμία, εφαρμόζουμε ειδικές συνθέσεις με προβιοτικά που θα το εξισορροπήσουν. Αν ωστόσο τα συμπτώματα επιμένουν καλό είναι να επισκεφθούμε έναν δερματολόγο.

* Επίσης, κάνουμε μασάζ 1 φορά την εβδομάδα με έλαιο δεντρολίβανου ή μύρου, το οποίο τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στη βέλτιστη ανάπτυξη της τρίχας.

#3 Θρέφουμε και δυναμώνουμε τα μαλλιά μέσω της διατροφής

Η ολιστική προσέγγιση η οποία εκτός από την περιποίηση περιλαμβάνει και τη διατροφή, είναι απαραίτητη για τα μαλλιά. Ετσι για να τα διατηρήσουμε λαμπερά, πυκνά και στιλπνά, εμπλουτίζουμε το καθημερινό μενού μας με τροφές πλούσιες σε: πρωτεϊνες, βιταμίνη B, ψευδάργυρο, βιταμίνη D, σίδηρο, Ω3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

#4 Κάνουμε στο κομμωτήριο ειδικές θεραπείες

Ο κομμωτής θα κρίνει ανάλογα με την κατάσταση των μαλλιών μας και του τριχωτού, ποια θεραπεία είναι η καταλληλότερη για μας. Για παράδειγμα μπορούμε να απολαύσουμε μία που προσφέρει:

-Συνδυασμό αναδόμησης, βαθιάς ενυδάτωσης, λάμψης της τρίχας και εξυγίανσης του τριχωτού

-Κερατίνη για την καταπολέμηση του φριζαρίσματος και λείανση των μαλλιών

– Εσωτερική αναδόμηση των δεσμών της τρίχας και ενδυνάμωση (αν τα μαλλιά μας είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα και εύθραυστα).

-Εξυγίανση, καταπράϋνση και αναζωογόνηση στο τριχωτό με εξειδικευμένες συνθέσεις που έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.