Στο Εφετείο Πατρών ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο κόπηκε με τραγικό τρόπο το νήμα της ζωής της Ολυμπιονίκη, Άννας Πολλάτου, τον Μάϊο του 2014, στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας. Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό η αυτοκινητιστική εταιρεία είχε αθωωθεί.

Η διαδικασία σήμερα στο δικαστήριο δεν ολοκληρώθηκε και τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να ορισθεί νέα δικάσιμος. Ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης αθλήτριας, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», στο STAR, για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στην ίδια εκπομπή, εμφανώς συγκινημένη, έκανε δηλώσεις και η μητέρα της Άννας Πολλάτου. «Έχασα έναν άγγελο», είπε μεταξύ άλλων, ενώ αποκάλυψε πως οι γιοι της έχουν κάνει τατουάζ στο στήθος τους, στο σημείο της καρδιάς, το όνομα της αδερφής τους, που τόσο πολύ τους λείπει.

Η Άννα Πολλάτου το μοιραίο μεσημέρι της 14ης Μαΐου 2014, κατευθύνονταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο που κατευθύνονταν προς την Πάτρα. Από τη σύγκρουση η άτυχη Άννα τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο.

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της – το 2019 – βγήκε το πόρισμα, ότι αιτία για τον θάνατό της ήταν κατασκευαστικό λάθος στο μοιραίο αυτοκίνητό της, με την τότε αντιεισαγγελέα Αμαλιάδας κα Αγγελική Κυριαζή να ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων.


Άννα Πολλάτου: Στο Εφετείο Πατρών η συνέχεια της δικαστικής μάχης - Συγκλονίζει η μητέρα της

Όταν τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, παρότι το μικρό όχημα της Άννας Πολλάτου χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η άτυχη αθλήτρια δέχτηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αυχένα από την κάμψη και να βρει τραγικό θάνατο.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η οικογένεια της Άννας Πολλάτου κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης, από τους υπευθύνους, τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τον εισαγωγέα, για να τους επιδικαστεί το ποσό των 820.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στην αγωγή περιλαμβάνονταν τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των πραγματογνώμων.

Πηγή: patrisnews.com