Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, διοργανώνουν αιμοδοσία στη μνήμη του.

Στόχος και της φετινής προσπάθειας – η τρίτη κατά σειρά - είναι να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα, να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου. Θα  ξεκινήσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Η αιμοληψία την Τρίτη 8, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου η αιμοληψία θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι. 

Ο ίδιος ο συνθέτης στις 21 Δεκεμβρίου του 2019, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη σε μήνυμά του έγραφε: « Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες”.

Ο δικός μας Θάνος, ο Θάνος που αγαπήσαμε και που τόσο πολύ τίμησε την πόλη του με το έργο του, εξακολουθεί να είναι μαζί μας, να μας συντροφεύει στους αγώνες μας, να ομορφαίνει την καθημερινή μας ζωή με τις αξεπέραστες μουσικές δημιουργίες του.