Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών θα επιδιώξει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, με αντικείμενο τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, στη συνάντηση με τον υπουργό θα παρουσιάσει και θα διεκδικήσει τα πέντε βασικά αιτήματα του Δήμου που είναι τα εξής: Η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με το αεροδρόμιο του Αράξου, ο κόμβος της Κάτω Αχαΐας, η έξοδος τους Αλισσού, ο σταθμός των διοδίων και οι συνδετήριες οδοί.

Πρόκειται για ζητήματα που δεν έχουν αντιμετωπισθεί επαρκώς στις υφιστάμενες μελέτες και που σύμφωνα με την πάγια θέση του Δήμου, εφόσον δεν αντιμετωπισθούν θα καταστήσουν τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο μη λειτουργικό.

Στις ίδιες δηλώσεις του ο Σπύρος Μυλωνάς σχολίασε και την κατάσταση της υφιστάμενης Πατρών-Πύργου με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 17χρονης Ελένης Βεσκούκη. «Πρόκειται για μια ακόμα τραγωδία που δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε κλειστός αυτοκινητόδρομος.

Η υπάρχουσα Πατρών-Πύργου είναι απαρχαιωμένη, επικίνδυνη, μια κανονική καρμανιόλα και ένα από τα βασικά στοιχεία της επικινδυνότητάς της είναι οι ισόπεδες διασταυρώσεις, σαν και αυτή στην οποία συνάντησε το θάνατο η νεαρή συνδημότισσα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Μείωση των νεκρών το 2021 κατά 50%

Η 17χρονη Ελένη Βεσκούκη έμελλε να είναι το πρώτο θύμα για το 2022 στην «σκοτώστρα» της Πατρών Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου, που αστυνομεύεται από τα Τμήματα Τροχαίας Πατρών, Ήλιδας και Πύργου, τη χρονιά που μας πέρασε καταγράφηκε σημαντική μείωση, στα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και στον αριθμό των νεκρών που μειώθηκαν κατά 50%.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν 6 θανατηφόρα ατυχήματα το 2021 με έξι θύματα, έναντι 9 το 2020 με 12 νεκρούς, 3 σοβαρά ατυχήματα με τέσσερις τραυματίες το 2021 έναντι 2 με τέσσερις, επίσης, τραυματίες το 2020 και 8 ελαφρά ατυχήματα το 2021, έναντι 6 το 2020. Να  σημειωθεί πως οι τοπικοί φορείς έχουν «ξεσηκωθεί» για ακόμη μία φορά και ήδη συντονίζουν τις κινήσεις τους για να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου.

Πηγή: Γνώμη