Οι ομάδες συγκέντρωσης χρημάτων υπό τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 122 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό χρήμα.

Σε μία δήλωσή του για την πορεία της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τέιλορ Μπουντόγουιτς εκτίμησε ότι το κίνημα του πρώην προέδρου «οργανώνεται για ένα συντριπτικό αποτέλεσμα στις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά και για τη συνέχιση της προσπάθειας για το 2024».

Ο Τραμπ θέλει να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου

Ο Τραμπ έχει στόχο να βοηθήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να κερδίσει τον έλεγχο του Κογκρέσου, στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.

Ο ίδιος, δεν έχει ανακοινώσει αν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία το 2024, μετά την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να είναι η πιο ξεκάθαρη επιλογή προεδρικού υποψηφίου για τους Ρεπουμπλικάνους.
Οι πολιτικές επιτροπές του Τραμπ έχουν συγκεντρώσει εκ. δολάρια για την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων

Η πιο σημαντική επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων για τον Τραμπ, η οποία είναι γνωστή ως Σώστε την Αμερική, έχει συνεισφέρει 1,35 εκατομμύρια δολάρια «για τη χρηματοδότηση πολιτικών αγώνων, αλλά και υποψηφίων που έχουν τη δημόσια υποστήριξη του Τραμπ» όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου.

Το μέσο ποσό της οικονομικής δωρεάς για όλες τις πολιτικές επιτροπές του Τραμπ καταγράφηκε στα 31 δολάρια σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.