Το τραγικό τροχαίο που κόστισε τη ζωή στην 17χρονη Ελένη Βεσκούκη το περασμένο Σάββατο, βυθίζοντας στο πένθος την Κάτω Αχαΐα, έχει και μία ακόμα πτυχή που σχετίζεται με το θέμα της Πατρών – Πύργου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο που έγινε το τροχαίο, στην διασταύρωση της Πατρών - Πύργου για την είσοδο στην Κάτω Αχαΐα δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες.
Το γεγονός αυτό έπαιξε τον ρόλο του στο τροχαίο και στο τραγικό αποτέλεσμα. Η Πατρών – Πύργου έχει ειπωθεί ότι είναι ένας δρόμος καρμανιόλα. Αυτό είναι γνωστό. Το συγκεκριμένο σημείο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η παγίδα θανάτου της καρμανιόλας αυτής.
Τόσο επικίνδυνη είναι από μόνη της αυτή η διασταύρωση. Πόσο μάλλον όταν δεν λειτουργούν τα φανάρια και ο καιρός είναι κακός, βρέχει και η ορατότητα είναι ελάχιστη. Η ουσία δεν αλλάζει.
Ένας ακόμα άνθρωπος προστίθεται στους νεκρούς της εθνικής μας καρμανιόλας. Πάνω από 130 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί, μόνο την τελευταία δεκαετία. Άλλωστε, σε κάθε 500 μέτρα υπάρχει και ένα εικονοστάσι.
Η τραγική ειρωνεία για την 17χρονη και για όλα τα θύματα που έχουν γίνει θυσίες αυτής της καρμανιόλας; Λίγες ώρες μετά από το τραγικό τροχαίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής τόνιζε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση του και τον κατακερματισμό του δρόμου σε οχτώ εργολαβίες.
Καμία ζωή βέβαια από αυτές που χάθηκαν δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Χρειάστηκαν να περάσουν τόσα χρόνια, να ντυθούν τόσες οικογένειες στα μαύρα για να γίνει ένα έργο που σε άλλα σύγχρονα κράτη θα ήταν εδώ και καιρό πραγματικότητα.