Πράξη δεύτερη στο θέμα με το μνημείο του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα στο Κοιμητήριο του Aγίου Στεφάνου στη Ναύπακτο.

Η οικογένεια του Ευεργέτη-Στρατηγού έφερε στη Ναύπακτο τον γνωστό και έμπειρο Ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη προκειμένου να κάνει αυτοψία και να εξακριβώσει το τι έχει συμβεί με τη σορό του Ευεργέτη στο ανοιγμένο μνημείο που είχε βρεθεί στο Κοιμητήριο του Αγ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ίδιος, φαίνεται να έχουν γίνει σκαπτικές εργασίες εντός του μνήματος και να έχει αφαιρεθεί η σορός του Στρατηγού. Μάλιστα σημείωσε ότι επιχειρήθηκε ανθρώπινη παρέμβαση και στη σορό της συζύγου του χωρίς ωστόσο να λείπει κάτι.

Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι ο Στρατηγός και Ευεργέτης της Ναυπάκτου Λάμπρος Τζαβέλλας πέθανε το 1959, ενώ η γυναίκα του Λεοπολδίνη 20 χρόνια μετά.

Ο δήμος Ναυπακτίας, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός σε συνεργασία με την οικογένεια Τζαβέλλα,θα κάνουν όλα τα δέοντα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην μυστηριώδη όπως εξελίσσεται υπόθεση, ενώ αναμένεται με τη σειρά του να αποκαταστήσει και την εικόνα του μνημείου, αφού είναι υποχρέωσή του ως Ευεργέτη της πόλης να διατηρείται σε άριστη εικόνα. Μια εικόνα που ομολογουμένως δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Να σημειωθεί, ότι ο τάφος ήταν οικογενειακός και φιλοξενούσε εκτός από τον ίδιο τον Στρατηγό και τη σύζυγό του.

Κανείς δεν μπορεί να βλάψει το Στρατηγό ήταν η δήλωση του απογόνου του Κων/νου Τζαβέλλα. Δεν γνωρίζω το σκοπό της ενέργειας αυτής, αλλά η υστεροφημία αυτού του ανθρώπου δεν μπορεί να βλαφτεί. Είναι πολύ εύκολο να στενοχωρείς ανθρώπους, πολύ δύσκολο να τους ευχαριστείς δήλωσε με νόημα ο Κων/νος Τζαβέλλας.

Πηγή: nafpaktianews



Βίντεο: npress