Πάνω από 400 κρούσματα εντοπίζονται κάθε φορά στα σχολεία της Πάτρας, τόσο στην δευτεροβάθμια, όσο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με τον αριθμό αυτόν είναι χαμηλός αναλογικά με το σύνολο των μαθητών, αλλά την διασπορά να διατηρείται σε ένα υψηλό σταθερό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα θετικά κρούσματα που εντοπίζονται κάθε φορά που γίνονται τα self τεστ, σε κανένα δεν παρατηρείται μια μαζική διασπορά που να αφορά δηλαδή τμήματα ή και σχολεία.

Τα κρούσματα που καταγράφονται είναι συνήθως μεμονωμένες περιπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι η ιχνηλάτηση που γίνεται έχει θετικά αποτελέσματα, με την έννοια ότι η διασπορά ελέγχεται και δεν επεκτείνεται και σε άλλους μαθητές.

Από την άλλη όμως ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές, αλλά και σε καθηγητές δεν πέφτει. Παραμένει σταθερός, κάτι που ανησυχεί τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων και ειδικότερα τους γονείς.

Σύμφωνα με αυτούς τα μέτρα που έχουν παρθεί και αφορούν κυρίως τη μάσκα και τα self τεστ μπορεί να ελέγχουν την διασπορά στα σχολεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προστατεύουν τα παιδιά τους αφού κάθε φορά που πηγαίνουν για μάθημα είναι εκτεθειμένα στον ιό.

Όπως λένε το μόνο μέτρο που θα μπορούσε να μειώσει την διασπορά ήταν οι παραπάνω αίθουσες και οι μικρότερες τάξεις (σε αριθμό μαθητών), αλλά αυτό είναι κάτι που εσκεμμένα αγνοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο.

Όλα αυτά τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει μία προτίμηση στις μικρές ηλικίες, στέλνοντας αρκετά παιδιά στο νοσοκομείο, εκεί όπου η παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΠ πιέζεται από τις νοσηλείες.

Τέλος, σε ότι αφορά τον εμβολιασμό στα παιδιά συνεχίζεται, με την εμβολιαστική διαδικασία να προχωράει με σταθερούς ρυθμούς, αλλά να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να έχουν επιστρατευθεί ορισμένοι ιδιώτες παιδίατροι που έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση που τους έγινε.