Σημαντικό πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στην αγορά με την έλλειψη αγροτικών προϊόντων εξαιτίας της κακοκαιρίας και του παγετώνα.

Την εκτίμηση αυτή έχουν κάνει ήδη αρκετοί αγρότες και παραγωγοί, βλέποντας τις καταστροφές που έχουν γίνει στις καλλιέργειες σε μέρη της Δυτικής Αχαΐας, της Αιγιάλειας, αλλά και της Πελοποννήσου.

Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές θα υπάρξει σοβαρή έλλειψη μέσα στις επόμενες ημέρες στα εσπεριδοειδή αφού έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Αργολίδα, στην Κορινθία και στην Λακωνία, σε νομούς όπου υπάρχει σημαντική παραγωγή του είδους.

Οι ελλείψεις αυτές αναμένεται να φέρουν και άλλες ανατιμήσεις προς τα πάνω στα ελάχιστα αγροτικά προϊόντα που θα υπάρχουν, ενώ θα είναι ακόμα πιο αισθητές στις λαϊκές αγορές αφού οι μεγάλες αλυσίδες αναμένεται να βρουν τρόπους για να καλύψουν τα κενά.

Σύμφωνα με τους αγρότες και τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές η πολιτεία μετά από τις συνέπειες που έφερε στη δουλειά τους το περασμένο καλοκαίρι ο καύσωνας και οι πυρκαγιές, τους αφήνει για ακόμα μία φορά εκτεθειμένους στις επιπτώσεις του καιρού.

Τα φαινόμενα αυτά από εδώ και στο εξής θα είναι ρουτίνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τους χειμερινούς μήνες.

Κατά συνέπεια η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν προγραμματισμό που να προβλέπει τις καταστάσεις που θα προκύψουν στην αγορά και να προχωρήσει σε αποφάσεις στήριξης των αγροτών – παραγωγών.