Με το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, συναντήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Πατρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του σχολείου, κυρίως σε ό,τι αφορά το κτιριακό και τα γενικότερα θέματα ακαταλληλότητας του χώρου.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για την ανάπλαση της πρώην χαρτοποιίας Λαδόπουλου, με στόχο τη δημιουργία μιας μικρής «πόλης» μέσα στο κτιριακό συγκρότημα, ενός χώρου που θα είναι «ανοικτός» στην γειτονιά, θα περιλαμβάνει χρήσεις που θα τον καθιστούν λειτουργικό και ενεργό όλο το 24ωρο και μέσα σ’ αυτόν, εκτός των άλλων, θα εγκατασταθεί και το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αναφέρθηκε στην απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και μουσικών, οι οποίοι είναι αναγκαίοι, ώστε να στελεχωθούν οι σχετικές δομές του. Η κυβερνητική στόχευση είναι η ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, κάτι στο οποίο δεν συμφωνεί η Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό ο αγώνας της είναι διαρκής.

Η συνάντηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, έκλεισε με την «υπόσχεση» ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία για το καλό του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας.