Το «τρίγωνο» Γαλατσίου – Κυψέλης – Νέας Ιωνίας έχει πολλές σκοτεινές διαδρομές, από τις οποίες φτάσαμε στο «πεντάγωνο» των δολοφονιών (του Πατρινού Τάσου Μπερδέση, των Μανώλη Κασπίρη, Δημήτρη Μάλαμα, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη).

Ο φόνος του Τάσου Μπερδέση δεν έχει σχέση με την Πάτρα. Σιγά – σιγά έρχονται και τα στοιχεία στο προσκήνιο, που από την αρχή επεξεργάζονταν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που καταδεικνύουν ότι οι 5 φόνοι σχετίζονται με χοντρές αντιπαλότητες για τον έλεγχο του προαναφερθέντος «τριγώνου».

Πολύ προσεκτικά, αξιόπιστη, υψηλόβαθμη πηγή της ΕΛΑΣ παραδέχεται ότι κοινή συνισταμένη των 5 φόνων (του Πατρινού Τάσου Μπερδέση, των Μαν Κασπίρη, Δημ. Μάλαμα, του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ και του Χάρη Κοντογιώργη) είναι ένας στενός πυρήνας ηθικών αυτουργών οι οποίοι είναι γνωστοί στην Ασφάλεια και είναι εκείνοι που έδωσαν τις εντολές στους εκτελεστές για τις δολοφονίες. Το «δέσιμο» των υποθέσεων θα πάρει χρόνο, υπάρχει όμως η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα εξιχνιασθούν τα 5 εγκλήματα που συντάραξαν τη χώρα.

Ήταν 1η Ιουνίου του 2021 όταν πληρωμένοι εκτελεστές «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον γνωστό πυγμάχο, παλιό γνώριμο της αστυνομίας, μία ημέρα μετά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Σεπόλια, με θύμα σεσημασμένο αλλοδαπό. Αγνοώντας κάθε κίνδυνο τον εκτέλεσαν 09:00 το πρωί , την ώρα που έμπαινε στο γυμναστήριό του.

Ο πυγμάχος, που τα τελευταία δυο χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα διακόπτοντας τις επαφές του με την Αχαΐα δέχτηκε 14 σφαίρες και έπεσε νεκρός. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες οπλοφορούσε, σύχναζε σε συγκεκριμένα στέκια και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.

Οι δολοφόνοι πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 09.00 θα έφευγε από το γυμναστήριο και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα σκούρο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ.