Συστατικά

600 γρ. σπαγγέτι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ντοματοπελτές
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
6 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
4 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι, προκειμένου να πάρουν μία βράση και ελαφρύ χρώμα. Προσθέτεις τον κιμά και τον “θωρακίζεις” ελαφρά. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις τον κιμά σου να το “απορροφήσει” για 5 λεπτά.
Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις τον ντοματοπελτέ, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης. Ρίχνεις τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνεις, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις μέχρι η σάλτσα σου να “δέσει”.
Απομακρύνεις από τη φωτιά και ρίχνεις τις 6 κουταλιές παρμεζάνα.
Παράλληλα, βράζεις τα μακαρόνια σου, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο με το αλεύρι. Μόλις το διαλύσεις, ρίχνεις την υπόλοιπη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις για να ετοιμάσεις την κρέμα σου.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνεις στη βάση τον κιμά, από πάνω τα μακαρόνια και ξανά τον κιμά. Περιχύνεις ομοιόμορφα το μείγμα της κρέμας και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: tlife.gr