Την ώρα που συνεδρίαζε η επιτροπή για το αν εντέλει αποφασίσει την άρση των μέτρων της μουσικής και του περιορισμένου ωραρίου για τα καταστήματα εστίασης, ένας ολόκληρος κλάδος και μαζί του μία αγορά και μία τοπική οικονομία, σαν αυτή της Πάτρας, αγωνιούσε για το αν θα γίνουν τα αυτονόητα.

Γιατί, χωρίς κανείς να θέλει να εμπλακεί στα μονοπάτια των ειδικών και των επιστημόνων, δεν θέλει ούτε ντοκτορά, ούτε μεταπτυχιακό για να διαπιστώσει κανείς ότι η μουσική δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην διασπορά και στην εξάπλωση της για να την… εξαφανίσουμε.

Κι αυτό φαίνεται ότι πλέον αποτελεί πεποίθηση και των επιστημόνων, τουλάχιστον των περισσοτέρων από αυτών της επιτροπής, που είδαν ότι η εξάπλωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια της πτώσης τους, δεν είχε και τόσο σημαντικό ρόλο η μουσική.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος είναι από αυτούς που δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της επιτροπής. «Αυτό που ξέρω είναι ότι δεκάδες καταστήματα στην Πάτρα που ασχολούνται με τη νύχτα και την διασκέδαση έχουν μείνει όλο αυτό το διάστημα χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Είναι κλειστά. Χωρίς μάλιστα να τους αποζημιώνει κανείς αφού το κράτος δεν έχει ανακοινώσει αντίμετρα. Αυτό που επίσης ξέρω είναι ότι η αγορά της πόλης υποφέρει και η νύχτα έχει νεκρώσει αφού τίποτα και κανείς δεν κυκλοφορεί.

Βρισκόμαστε σε καρναβαλική περίοδο και τα πάντα είναι νεκρά. Ο κόσμος έχει πάθει κατάθλιψη χωρίς μουσική στα μαγαζιά. Δεν πάει άλλο, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά και από πλευράς ψυχολογικής».

Να σημειώσουμε πως η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.