Πάνω από 500 κρούσματα εντοπίστηκαν με βάση τα αποτελέσματα των self τεστ που έγιναν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την πρώτη ημέρα των σχολείων μετά από το τριήμερο κλείσιμο τους λόγω της κακοκαιρίας.

Ο αριθμός αυτός αναλογικά με τον συνολικό αριθμό των μαθητών και γενικότερα του πληθυσμού της σχολικής κοινότητας σε όλο τον νομό εκτιμάται ότι είναι μικρός. Πιο αναλυτικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 210 κρούσματα σε μαθητές και 13 σε εκπαιδευτικούς.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν θετικά 236 τεστ σε παιδιά και 29 σε εκπαιδευτικούς. Αυτό που αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε πολλά σχολεία κυρίως σε δημοτικά και νηπιαγωγεία υπήρχαν αρκετές απουσίες, με τις τάξεις να είναι μισές από μαθητές.

Προφανώς γιατί το κρύο δεν έχει υποχωρήσει ακόμα και τα ανοικτά παράθυρα είναι ένας φόβος για τους γονείς αφού εκτός από τον κορωνοϊό κυκλοφορεί και η γρίπη. Τέλος, σε ότι αφορά τις καταλήψεις και εδώ δεν υπήρχε μεγάλη αύξηση αφού μόλις πέντε σχολεία ήταν αυτά που δεν έκαναν μάθημα.