Το επίδομα του ΚΕΑ δεν έχει πάρει παράταση τουλάχιστον μέχρι ώρας, παρά τις σχετικές εκκλήσεις που έχουν γίνει από τον Κοινωνικό Οργανισμό, με την κυβέρνηση να λέει ότι το εξετάζει, χωρίς όμως να προχωρά σε κάποια επίσημη απόφαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού οι ανακλήσεις που έχουν γίνει προς τις οικογένειες εκείνες που το επίδομα τους λήγει και έχουν την δυνατότητα να το ανανεώσουν, φτάνουν τις 1.500.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει εντέλει παράταση, ένα ποσοστό από αυτές τις οικογένειες δεν θα προλάβουν να κάνουν τα χαρτιά τους ή δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από τον Κοινωνικό Οργανισμό και την αντιδημαρχία Πρόνοιας (γίνονται εκεί αιτήσεις).

Για τον σκοπό αυτό στην αντιδημαρχία είχαν κρατήσει τα γραφεία τους ανοικτά και το περασμένο Σάββατο για να προχωρήσουν την διαδικασία και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Όμως παρόλα αυτά, χωρίς παράταση, με βάση τις εκτιμήσεις του Κοινωνικού Οργανισμού, περίπου 500 οικογένειες θα χάσουν τον πρώτο μήνα του επιδόματος τους, τουλάχιστον.

Βλέπετε, από τις 1.500 ανακλήσεις έχει εξυπηρετηθεί το 70%, ενώ ο μήνας τελειώνει. Και αυτό όταν πολλές από τις οικογένειες αυτές και τα νοικοκυριά έχουν ως μοναδική πηγή εισοδήματος το επίδομα αυτό αλληλεγγύης.

Τι έχει συμβεί

Το αποτέλεσμα αυτό, σύμφωνα με το σκεπτικό του Κοινωνικού Οργανισμού που ήδη έχει προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις για το ζήτημα μέσα από δηλώσεις του προέδρου του, δεν θα είναι ευθύνη των οικογενειών, αλλά της διαχειριστικής αρχής που άργησε να προχωρήσει στις αποφάσεις της.

Θυμίζουμε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία οι δικαιούχοι των ΚΕΑ παίρνουν μία σειρά παρατάσεων, έτσι ώστε να μην τρέχουν στις υπηρεσίες και να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα χαρτιά, απόφαση που σχετίζεται κυρίως με τα μέτρα προστασίας.

Όμως η παράταση αυτή τη φορά δεν δόθηκε και μάλιστα άργησε να ανακοινωθεί από το υπουργείο η σχετική εξέλιξη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στους δικαιούχους του ΚΕΑ, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από Κοινωνικό Οργανισμό και αντιδημαρχία Πρόνοιας, είναι κοντά στις 11.000 οικογένειες του δήμου της Πάτρας.