Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου για την δημιουργία του Ψηφιακού Κέντρου Κληρονομιάς στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαδικασίες προχωρούν και μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται εφόσον έχει βγει στον αέρα ο διαγωνισμός και ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα να βγει ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο.

Με βάση τις εκτιμήσεις οι εργασίες για την δημιουργία του κέντρου αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του τρέχοντος έτος με αρχές του 2023, εφόσον φυσικά δεν προκύψουν προβλήματα και δεν υπάρξουν αναβολές.

Το έργο είναι σημαντικό και σύμφωνα με την μελέτη που έχει γίνει περιλαμβάνει την αξιοποίηση όλου του κτιρίου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ένα μέρος του οποίου είναι εδώ και χρόνια κλειστό, αλλά και την βελτίωση του περιβάλλοντος και ακάλυπτου εξωτερικού του χώρου για την φιλοξενία εκδηλώσεων.

Αυτή τη στιγμή στον χώρο του κτιρίου υπάρχει το Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήρι και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν από εκεί με το πρώτο να πηγαίνει στην πρώην ταβέρνα της Ιχθυόσκαλας και το άλλο στον χώρο του Σκαγιοπουλείου.

Μέσα από το έργο αυτό θα αναδειχθεί με σύγχρονο τρόπο η πολιτιστική κληρονομιά και το πλούσιο παρελθόν της Πάτρας, έχοντας ως απώτερο στόχο να αποτελέσει και έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Θα είναι ένα σημείο αναφοράς για την πόλη.

Με τη λειτουργία του κέντρου αυτού θα υπάρξει μία μόνιμη δομή για την αχαϊκή πρωτεύουσα που θα συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης της πολιτιστικής εξέλιξης της περιοχής, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ.