Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ είναι η ζημιά που έχει προκύψει στο εργοστάσια με τα φέρετρα, στην Βιομηχανική Περιοχή της ΒΙΠΕ.

Το εργοστάσιο αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες, με το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής να έχει ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα εξετάζει κατά πόσο μπορεί η πυρκαγιά να συνδέεται με ένα εργατικό δυστύχημα που είχε γίνει τις προάλλες στον χώρο του εργοστασίου.

Από το συμβάν αυτό ένας 24χρονος αλλοδαπός εργάτης από το Πακιστάν, έχοντας πέσει από μεγάλο ύψος, τραυματίστηκε σοβαρά και μετά από ημέρες νοσηλείας στο ΠΓΝ Πατρών έχασε τη ζωή του.

Πάντως, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου και τα όσα αναφέρει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η μονάδα ήταν ανασφάλιστη για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς και ο ίδιος, αλλά και οι οικογένεια του είναι σε απόγνωση.

Η φωτιά κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της καθώς η ξυλεία και διάφορα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν στους χώρους του εργοστασίου, συνέβαλαν στην αστραπιαία επέκταση της, δυσχεραίνοντας παράλληλα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων και των συνθηκών της φωτιάς, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ορίστηκε εμπειρογνώμονας που βρέθηκε στο χώρο για τη διενέργεια αυτοψίας.