Παρά το πολικό κρύο που κάνει αυτές τις μέρες στην Πάτρα, με την θερμοκρασία να πέφτει ολοένα και πιο χαμηλά τις νύχτες, υπήρχαν άστεγοι σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης που κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρο Τουλγαρίδη από αυτά τα άτομα που βλέπουμε να περιφέρονται και να κοιμούνται σε διάφορα σημεία της Πάτρας, σε πλατείες, σε πεζόδρομους και δρόμους, έξι ανταποκρίθηκαν και πήγαν στο Δημοτικό Υπνωτήριο για να κοιμηθούν.

Υπήρξαν όμως και άλλοι που δεν πήγαν και προτίμησαν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στο κρύο. Πρόκειται για άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, από χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ έως και ψυχολογικά ζητήματα και που επιλέγουν ουσιαστικά να ζουν στους δρόμους, αρνούμενοι τη βοήθεια των κοινωνικών δομών του δήμου για τους δικούς τους λόγους.

Συνολικά τα άτομα που ζουν εγκαταλειμμένα και μόνα στους δρόμους και στις πλατείες είναι κοντά στα 15 με 20 άτομα, με ορισμένα από αυτά να προέρχονται από ξένες χώρες και άλλα να είναι Έλληνες. Όμως κοινό τους γνώρισμα είναι ότι αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα. Πάντως, μένοντας έξω τη νύχτα, με το κρύο που κάνει τις τελευταίες ημέρες κινδυνεύει η υγεία τους και η ζωή τους.