Πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Πάτρας, με τις εισαγωγές να συνεχίζονται τον αριθμό των νοσηλειών να μην μειώνεται, παρά την πτώση των κρουσμάτων στην ανοικτή κοινότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τα νοσοκομεία της Πάτρας τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όσο και στο Γενικό του Αγίου Ανδρέα, συνολικά 228 ασθενείς.

Πιο αναλυτικά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο 117 βρίσκονται σε απλές κλίνες, 10 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 5 στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ, ενώ στον  Άγιο Ανδρέα  84 συμπολίτες,  εκ των οποίων οι 8 στην ΜΕΘ.

Οι διοικήσεις και των δύο νοσοκομείων αναζητούν χώρους για την διαμόρφωση νέων κλινικών και ήδη στο Πανεπιστημιακό έχουν διαμορφώσει μία ακόμα (όγδοη συνολικά) κλινική covid, με τις περισσότερες από αυτές να είναι γεμάτες. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι προσπάθειες των υγειονομικών για να στηρίξουν τους ασθενείς που καταφτάνουν με αμείωτους ρυθμούς είναι μεγάλες, δουλεύοντας υπερωρίες τη στιγμή που τα κενά στο προσωπικό παραμένουν και δε έχουν γίνει προσλήψεις, τουλάχιστον στον απαιτούμενο βαθμό.