Το οπτικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Abbey.

Σύμφωνα με αυτό δυο άτομα με ένα λευκό σκούτερ, φαίνεται να φτάνουν στο σημείο, να κατεβαίνουν στον χώρο και να τον περιλούζουν με εύφλεκτο υλικό, με προφανή στόχο να βάλουν πυρκαγιά. Η κάμερα ασφαλείας έτσι επιβεβαιώνει τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία και τα οποία μιλούσαν για εμπρηστική ενέργεια.

Τα δυο αυτά άτομα, αγνώστου ταυτότητας, φτάνουν στο σημείο λίγα λεπτά ακριβώς προτού ακουστούν οι εκρήξεις από τις φιάλες υγραερίου. Στο μεταξύ με δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Μάκης Γιακουμάτος, αναφέρει ότι το κατάστημα ήταν ανασφάλιστο εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει στον χώρο της εστίασης με την ακρίβεια και μιας αναβλητικότητας που είχε επιδείξει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η καταστροφή αυτή προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. Να αναφέρουμε ότι πέρα από τις ζημιές που έχουν γίνει στο κατάστημα το κόστος των οποίων εκτιμάται ότι φτάνει τα 300.000 ευρώ, σημαντικές ζημιές έχουν γίνει και στο κτίριο και πιο συγκεκριμένα στην οροφή του.

Για την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ είναι άγνωστο ακόμα αν ο επιχειρηματίας αυτός που έχει δείξει μια σημαντική πορεία στον χώρο της εστίασης, φτιάχνοντας ξεχωριστά μαγαζιά, με χαρακτήρα και προσωπικότητα, φτιάξει το Abbey από την αρχή. Από τις στάχτες του δηλαδή στην κυριολεξία…