Σε απόγνωστη βρίσκεται φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει αποκλειστεί στο σπίτι της στην Αττική, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγουμένων ημερών και δεν μπορεί να έλθει στην Πάτρα για να δώσει εξετάσεις στα μαθήματά της, κινδυνεύοντας να χάσει το εξάμηνό της. Ανάλογες καταστάσεις ζουν πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Πάτρα και έχουν αποκλειστεί σε διάφορα μέρη της χώρας λόγω του χιονιού που έχει καλύψει τα πάντα.

Ωστόσο σύμφωνα με την καταγγελία δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις , όπως δηλώνουν από το ακαδημαΙκό ίδρυμα.

«Υπάρχουν αποκλεισμένοι φοιτητές. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αττική και λόγω των κλειστών αυτοκινητόδρομων πολλοί φοιτητές δεν μπορούμε να μεταφερθούμε στις πόλεις στις οποίες σπουδάζουμε ώστε να μπορέσουμε να γράψουμε εξεταστική» αναφέρει απεγνωσμένα φοιτήτρια.

«Για εμάς, τους φοιτητές που έχουμε αποκλειστεί δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Παίρνουμε στη σχολή και στους προέδρους αλλά και στην κοσμητεία και δεν υπάρχει καμία λύση ως προς την κατάσταση που βιώνουμε. Θελουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα: Τι θα γίνει με τα μαθήματα μας; Θα τα χάσουμε; Ποιος είναι υπεύθυνος; Πως είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια στην Αττική να κλείνουνε και να διεξάγονται κανονικά οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια εκτός Αττικής;». Η φοιτήτρια έλαβε απάντηση από την Κοσμητεία και από την γραμματεία του Τμήματος ότι «δεν προβλέπεται κάτι» για τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην μετάβασή τους στην πόλη φοίτησης λόγω του αποκλεισμού τους στην Αττική. Ακόμη, από την γραμματεία του τμήματος αναφέρθηκε στην φοιτήτρια ότι υπάρχουν κι άλλοι φοιτητές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Να αναφερθεί πως η εξεταστική περίοδος στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησε την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Η φοιτήτρια παραθέτει και φωτογραφίες από την αυλή του σπιτιού της:


Πηγή: Foititikanea.gr