Για δραματική μείωση κρουσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκανε λόγο ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, αν διατηρηθεί το ιδιότυπο «κλείσιμο» των τελευταίων ημερών.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε πως είναι μεγάλη ευκαιρία να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, αν συνεχιστεί ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών, παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και διατηρηθεί η τηλεργασία: «Αν διατηρηθεί αυτό το ιδιότυπο κλείσιμο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε 10-15 ημέρες από τώρα τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά», τόνισε ο γιατρός.

«Είναι σημαντικό να διδαχθούμε ότι το κλείσιμο περιορίζει τα κρούσματα», ωστόσο όπως ανέφερε οι θάνατοι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.

Για την τωρινή εικόνα της πανδημίας σχολίασε πως «δεν είναι σωστό να πανηγυρίζουμε» καθώς όπως εξήγησε τα κρούσματα είναι μεν μειωμένα αλλά η θετικότητα βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. «Όταν έχουμε 20.000 κρούσματα και λέμε ότι πάμε καλά υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.