Το κρύο και η παγωνιά που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Πάτρα έχει εκτοξεύσει την πώληση ξύλων και των πέλετ.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχουν σημειώσει μια μεγάλη αύξηση της τάξεως του 20% συν, το ηλεκτρικό ρεύμα για την χρήση ηλεκτρικών σωμάτων έχει φτάσει στον… Θεό, ενώ το φυσικό αέριο δεν υπάρχει στην Πάτρα, αλλά και να υπήρχε λίγοι θα το επέλεγαν λόγω της ενεργειακής κρίσης που το έκανε να είναι το πιο ακριβό από όλα.

Έτσι υπάρχουν τρεις λύσεις. Ξύλα για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, με την τιμή τους να έχει φτάσει στα 120 ευρώ το κιλό (ελιά και οξιά), πέλετ που αποτελεί ένα σχετικά νέο μέσο θέρμανσης, με την τιμή του να είναι πάνω από 5 ευρώ το 15κιλό, ενώ η τρίτη λύση είναι οι σόμπες υγραερίου που όμως θεωρούνται αρκετά επικίνδυνες αν κάποιος δεν γνωρίζει.

Όλες αυτές οι λύσεις απέχουν σε μεγάλο βαθμό από το καθαρό καύσιμο και σαφώς δεν κινούνται στην κατεύθυνση της πράσινης ενέργειας και της οικολογίας, όμως, αυτό λίγο απασχολεί τον κόσμο που θέλει να ζεσταθεί, με όσο το δυνατόν πιο φθηνό τρόπο γίνεται.

Αποτελούν έτσι λύση ανάγκης και αυτές τις μέρες οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται ξύλα είδαν τις δουλειές τους να ανεβαίνουν αισθητά και τη ζήτηση να μεγαλώνει. Μαζί όμως με τη ζήτηση αυτή μεγαλώνει και η αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα της Πάτρας με τους δείκτες μέτρησης που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης να έχουν «χτυπήσει κόκκινο» αυτές τις μέρες.