Στο… μηδέν παραμένει η κίνηση στα καταστήματα της Πάτρας για την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, με τους καταστηματάρχες να βλέπουν μία κατάσταση να παγιώνεται όσο περνούν οι μέρες, παρά να βελτιώνεται.

Σύμφωνα τα όσα λένε μπορεί τα μαγαζιά της Πάτρας να ήταν ανοικτά όλο αυτό το διάστημα που τίποτα δεν λειτουργούσε στην Αττική και σε άλλες περιοχές από το χιόνι και την κακοκαιρία, όμως η αγορά ήταν κρύα.

Κρύα και νεκρή. «Βρισκόμαστε σε εκπτωτική περίοδο και με δυσκολία κάνουμε αυτές τις μέρες σεφτέ» μας έλεγε επαγγελματίας. «Δεν θυμάμαι να έχουμε περάσει κάτι ανάλογο τα περασμένα έτη. Ούτε ακόμα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Δεν κινείται τίποτα στην κυριολεξία».

Μια βόλτα άλλωστε στην Πάτρα, ακόμα και στο ιστορικό της κέντρο, στους κατεξοχήν εμπορικούς δρόμους της πόλης, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι αυτές οι περιγραφές δεν απέχουν τόσο από την πραγματικότητα.

Καμία τσάντα από τον κόσμο που κυκλοφορεί στους δρόμους. Από ένα ψώνιο, μια αγορά, από κάτι. Στα μαγαζιά μέσα μόνοι οι καταστηματάρχες και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ένας υπάλληλος. Πελάτης πουθενά.

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα πλέον για την αγορά και τα μαγαζιά της…