Μια κατάσταση άνευ προηγουμένου βίωσε ο Μπάμπης Φωτόπουλος από το Επιτάλιο που ήταν ένας από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό. Η κακοκαιρία «Ελπίς» και η… ετοιμότητα των «υπεύθυνων» τον κράτησε εκεί για δύο 24ωρα.

«Έφυγα Κυριακή βράδυ για Μαραθώνα. Πρωί Δευτέρας κι αφού είχα ξεφορτώσει πήρα το δρόμο της επιστροφής. Χιόνιζε με σφοδρότητα. Μπροστά μου αυτοκίνητα πατινάριζαν κι έφευγαν δεξιά κι αριστερά! Χάος!» λέει στην εφ. «Πατρίς».

«Με το που μπήκα στην Αττική Οδό – κανείς δεν με είχε προειδοποιήσει είδα ότι έχουν φρακάρει τα πάντα. Χιλιάδες άνθρωποι ακινητοποιημένοι σε ουρές χιλιομέτρων. Εικόνες ντροπής. Εκνευρισμός! Φόβος! Απόγνωση! Ηλικιωμένοι ανήμποροι. Παιδιά να κλαίνε. Να κρυώνουν και να πεινούν! Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους έγκυες και κάποιοι με προβλήματα υγείας.

Κάποιοι ζητούσαν νερό, φαγητό, ή έναν φορτιστή γιατί το κινητό τους δεν είχε πλέον μπαταρία και ήθελαν να μιλήσουν με τα παιδιά τους ή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να τους πουν ότι είναι καλά» συνεχίζει την συγκλονιστική περιγραφή.


«Η νύχτα ήταν ιδιαίτερα μακρά και δύσκολη. Δεν έχουμε ενημέρωση από κανέναν. Επίσημα εννοώ. Μαθαίναμε στόμα με στόμα κι από ραδιόφωνο και ίντερνετ. Είμασταν δυο μέρες χωρίς φαγητό και νερό.

Εμφανώς εκνευρισμένος καταλήγει: «Δεν γίνονται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δε περνάνε με μια συγγνώμη αυτά. Τέτοιο φιάσκο! Μέσα στον καλύτερο δρόμο της Ελλάδας έχουν κολλήσει ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά.

Τελικά, αυτό που πληρώνουμε τόσα χρόνια, δεν είναι αυτό που φαίνεται … Μπορώ να καταλάβω ότι γίνονται λάθος υπολογισμοί, ότι υπάρχουν περίεργα φαινόμενα κτλ. Ως ιδιωτική εταιρεία όμως θα έπρεπε να το έχει φροντίσει. Γιατί με άφησες να μπω αφού γνώριζες ότι υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα;».

Πηγή: patrisnews.com