«Αδυναμία» στις εκκλησίες είχαν δυο ιερόσυλοι, ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 35χρονος αλλοδαπός, αλλά χτυπούσαν και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές σε όλη την Κρήτη, όπου δρούσαν από τον περασμένο Ιούλιο ως την Δευτέρα. Στο διάστημα των περίπου επτά μηνών, διέπραξαν 53 διαρρήξεις!

Οι δεκάδες υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρεθύμνης, οι οποίοι αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν από τις εκκλησίες και τις επιχειρήσεις , στις οποίες οι δράστες είχαν προκαλέσει και σημαντικές φθορές. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Αλλοδαπός ξάφρισε πορτοφόλι από αυτοκίνητο

Δέκα ημέρες μετά την κλοπή ενός πορτοφολιού το οποίο περιείχε 100 ευρώ και προσωπικά έγγραφα από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην Άρτα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Όμως, ερευνάται αν εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

Πηγή: protothema.gr